Ny medlem

Hej!

Först och främst vill vi passa på att välkomna dig som ny medlem till Arbogaortens Biodlarförening. På den här sidan hittar du en del matnyttig info samt kontaktuppgifter till styrelsen om det skulle uppstå frågor.

Var kan jag få tag på bin?

Vi vet känslan – kupmaterialet är införskaffat, verktygen ligger oanvända och bidräkten är så där ny och ren så att den nästan är fluorescerande. Men kuporna ekar tomma. Bin behövs!

Om du är ny biodlare och i behov av att få tag i bin kan du i första hand lägga ut en annons här på hemsidan under Köp & Sälj om att du söker bin, ett annat tips är att dyka upp på våra bigårdsträffar under våren och sommaren. Där kan du knyta nya kontakter med biodlare i området som kanske vill sälja. Du kan även kontakta någon av oss i styrelsen så försöker vi sammankoppla dig med någon som har ett överskott av bin för tillfället.

Ett bra sätt att hålla ordning och reda i sina bikupor är att anteckna vid varje kupbesök. Vissa skriver några rader medan andra fyller i mer detaljerade sk. skötselkort. Här hittar du ett förslag på skötselkort ursprungligen från Wermdö Skeppslags Biodlareförening.

Jag vill ha en mentor/fadder! Vem vänder jag mig till?

På våra bigårdsträffar under våren och sommaren träffar du lokala biodlare och kan knyta nya kontakter. Kanske klickar du lite extra bra med någon? Goda råd är gratis under träffarna.
Skulle det vara så att du hittar en perfect match under en bigårdsträff så fråga personen direkt om det är OK att du hör av dig för stöd och råd framöver.

Kontaktpersoner

Om du vill komma i kontakt med styrelsen går det bra att höra av sig till:
(klicka på namnet för mailadress)
Ordförande Lena Kleingeld